Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68981 

Re: Rekenmachine

...maar ik heb de rekenmachine op radialen ingesteld. Je kan toch een sinus van maximaal 2pi hebben bij radialen. Ik weet dat niet kan maar ik raak hier nu echt in de war.

bouddo
Leerling mbo - donderdag 15 november 2012

Antwoord

Een sinus en trouwens ook een cosinus liggen altijd tussen -1 en 1, grenzen meegeteld. Kijk maar eens naar de grafieken van y = sin(x) en y = cos(x).
Radialen of graden hebben hierop geen invloed.
Het getal dat áchter de sinus staat kan van alles zijn.
Dus sin(4523,75) kun je gewoon tegenkomen (alleen moet je even weten of het over radialen of over graden gaat), maar vragen naar de oplossing van bijv. sin(x) = 2,7 leidt tot niets vanwege de grens 1.
Als je op de computer of rekenmachine een grafiek ontwerpt van y = arcsin(x) zul je zien dat die grafiek niet in de buurt komt van jouw getal 3,6 in je oorspronkelijke vraag.

MBL
donderdag 15 november 2012

©2001-2024 WisFaq