Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdubbelingsformules en halveringsformules

Ik heb een probleem bij het oplossen van volgende bewijzen
(1) cot x - tan x = 2.tan2x
(2) sin 4x = 4sinx. cosx. (2cos2x-1)
(3) 1/8 (1-cos4x)= sin2x - cos2x
(4) (sin3x + cos3x)/ (sin x + cosx) = 1 - 1/2.sin 2x

Annabe
3de graad ASO - dinsdag 13 november 2012

Antwoord

1) Als je x = 1/4p invult, krijg je links 0 en rechts iets onbestaanbaars. De formule kan dus niet juist zijn.

2) Start met sin(4x) = 2sin(2x)cos(2x) en daarna sin(2x) = 2sin(x)cosx) erbij halen.

3) Start eens met cos(4x) = 2cos2(2x) - 1 of cos(4x) = 1 - 2sin2(2x) in te zetten.

4) Kijk eens kruislings! Vervang sin(2x) door 2sin(x)cos(x).

5) Lees even de spelregeltjes!

MBL
dinsdag 13 november 2012

©2001-2024 WisFaq