Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuk

Hallo, ik zit met de volgende vergelijking waarbij ik niet weet hoe ik dit op moet lossen;
wa+2b=2
2a-wb=0
het antwoord Is b=4/((w2)+4) & a=2w/((w2)+4) ik vermoed dat het dmv breuksplitsen moet alleen zie ik niet hoe ik dit moet aanpakken Het is onderdeel van een dv

Gijs
Student hbo - dinsdag 13 november 2012

Antwoord

Als je de eerste vergelijking met w vermenigvuldigt en de tweede met 2 en je telt dat duo daarna op, dan valt het deel waar b in voorkomt weg.
Je opmerking over breuksplitsen moet je maar vergeten.

MBL
dinsdag 13 november 2012

©2001-2024 WisFaq