Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Ik snap de verhouding en de window niet in het antwoord van deze vraag.

De inhoud van een pak wasmiddel is 2,5 kg. Inhoud is normaal verdeeld met standaard afwijking 0,12 kg.
Bij een controle blijken van 853 pakken wasmiddel er 16 meer dan 2,72 kg te bevatten. Op welke gemiddelde is de vulmachine ingesteld?

Antwoord:
Verhouding is 16:853$\approx$0,0188 Nu geldt :
P(X $\leq$ 2,72) = normalcdf (2.72 , 1099, x , 0.12) = 0,0188
Voer in : y1 = normalcdf (2.72 , 1099, x , 0.12) en
y2 = 0,0188
Neem het window [0,3] X [-0.02 , 0.04]
Intersect geeft x$\approx$2,47
De vulmachine moet worden ingesteld op 2,47 kg

Renee
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 november 2012

Antwoord

Die $\large\frac{16}{853}$ is de kans dat een pak meer dan 2,72 kg bevat, want bij 16 van de 853 pakken is dat het geval. Ik zou dan liever spreken van 'kans' in plaats van 'verhouding'.
Is het dan helemaal helder?

WvR
dinsdag 20 november 2012

©2001-2024 WisFaq