Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68951 

Re: Formule omzetten in een grafiek

Bedankt voor het snelle antwoord en
sorry, hier alsnog de hele opdracht, wat zou nu het antwoord worden ?

Opgave 7 ( 3+3+4+4 = 14 punten )
Gegeven is de grafiek van de functie y = f (x), die uit drie delen
bestaat. De drie delen zijn achtereenvolgens de grafieken van een
eerstegraadsfunctie, een constante functie en een
tweedegraadsfunctie. Zie hiernaast voor de tekening van de grafiek.
Let op de open rondjes bij (-1,0) en (5,-11/2). (ernaast staat een grafiek met de ingetekende functie y=f(x)
a Wat is het domein van de functie f ?
b Wat is het bereik van de functie f ?
Maak voor ieder van de onderdelen c en d afzonderlijk een schets van de grafiek van de functie
en geef daarin duidelijk de punten aan waar de grafiek een knik vertoont en de punten waar de
grafiek begint en eindigt.
c c(x)= f (x - 1) + 1 en d d(x) = 2·f (2x)



Daan
Student hbo - zondag 11 november 2012

Antwoord

Zonder plaatje kan ik niet veel beginnen, dus zul je me meer informatie moeten geven. Tussen welke punten ligt dat stuk rechte lijn, zijn de eindpunten open of gesloten, op welke hoogte ligt het stuk constante en hoe zit dat stuk parabool in elkaar (dal, berg, top, eindpunten, open of gesloten??).
Aan de andere kant: zou je zelf niet in staat moeten zijn om een grafiek 1 hokje naar rechts en daarna 1 hokje naar boven te schuiven??
Afijn, ik merk het wel als je nog iets te vragen hebt.

MBL
maandag 12 november 2012

©2001-2025 WisFaq