Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële vergelijking met logaritmen

Mijn opgave die ik moet oplossen is als volgt.
log5 (5x-7)/625)-log25324=log51/25-x
Nu heb ik eerst 1 log5 links en rechts gezet dus dan heb ik.
log5(5x-7)/25)=log51-x
Dan heb ik de log5 weg gelaten en dan kwam ik op het einde.
5x+25x=18
En hiermee zit ik vast kan iemand mij aub helpen en zien wat ik fout doe.

Nick v
3de graad ASO - donderdag 8 november 2012

Antwoord

Wat je precies met het rechterlid uitspookt, ontgaat me. Staat die 25-x trouwens tussen haakjes?
In elk geval heb je vast iets aan het volgende. Die 324 is namelijk 182.
Probeer eens aan te tonen dat log25(324) = log5(18)

MBL
donderdag 8 november 2012

©2001-2024 WisFaq