Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fouten in stof?

Volgens mij zitten er erg veel fouten in de opgaven van mat4all de volgende opgave geeft ook al een uitwerking die ik niet snap:
Los de volgende vergelijkingen op. Geef waar nodig benaderingen in drie decimalen nauwkeurig.
50cos(4x)=253
cos(4x)=123 geeft x=124π+k⋅12π∨x=-124π+k⋅12π. volgens mij is dit fout 50cos4x =253 heeft volgens mij geen oplossingen

bouddo
Leerling mbo - donderdag 8 november 2012

Antwoord

Die 123 ontgaat me, maar je hebt wel gelijk. Cos4x) = 253/50 kan niet omdat het maximum 1 is.

MBL
donderdag 8 november 2012

©2001-2024 WisFaq