Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking oplossen

Kan iemand kijken of ik geen fout heb gemaakt in het oplossen van de volgende goniometrische vergelijking, ik heb namelijk een ander antwoord dan het model:

Los op in drie decimalen nauwkeurig:
10sin(π5(x-2))=5
5π(x-2)=(1/6)π+k 2π v 5π(x-2)=(5/6)π+k 2π
x=2 1/30 + 2/5k v x = 2 1/6 +2/5 k
het model geeft het volgende antwoord:sin(π5(x-2))=12 geeft x=56+2+k⋅10∨x=256+2+k⋅10 dit is volgens mij fout of ik moet me vergist hebben

bouddo
Leerling mbo - donderdag 8 november 2012

Antwoord

Hallo

Jouw oplossing is alleszins perfect.
De modeloplossing zegt mij ook totaal niets ...

LL
donderdag 8 november 2012

©2001-2024 WisFaq