Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniovergelijking oplossen

Hallo, hoe krijg ik deze functie verder opgelost?

cos(2x)=sin2(x)
Ik had zelf bedacht:
1-2sin2(x)=sin2(x)
1-2sin2(x)-sin2(x)=0
sin2(x)=1
sin(x)=1
x=1/6 of x=5/6
Klopt dit? want mijn gezellige antwoordenboekje is het niet met me eens, of andersom.
Alsvast bedankt!

Dewa
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 22 januari 2003

Antwoord

Hoi,

De eerste 2 stappen zijn correct, maar in de derde krijg je:
1 = 3·sin2(x)
1/3 = sin2(x)
1/3 = sin(x)
De rest laat ik aan jou

Koen
woensdag 22 januari 2003

©2001-2024 WisFaq