Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening hyperbool

Heb eigenlijk 2 vraagjes
1) bereken de rechten met richtingscoëfficiënt 1 en rakend aan de hyperbool 9x2 -25y2 = 225. Bereken ook de vergelijking van de raakkoorde
Ik heb de twee raaklijnen gevonden denk ik y = x +4 en y = x - 4 maar wat is nu de raakkoorde?
2) Een punt P (xo,yo) ligt op de hyperbool met brandpunten F en F'. Toon aan dat |DF| =|a - (c/a)xo|
ik vind voor het kwadraat van deze afstand -xo2-2xoc+c2/a2 +a2 en als de opgave uitwerk krijg ik a2-2cxo+c2/a2xo2, waar zit mijn fout?

Vannes
3de graad ASO - dinsdag 6 november 2012

Antwoord

1) De twee raaklijnen raken de hyperbool natuurlijk ergens. Die koorde is niets anders dan het verbindingslijnstuk van die twee raakpunten.

2) Gaat het over de hyperbool uit je eerste vraag? Zo niet, met welke vergelijking ben je aan de slag gegaan? En je spreekt ineens over een punt D, maar welk punt wordt daarmee bedoeld?
Stuur maar een deel van je eigen aanpak mee, dan kan ik zien wat je gedaan hebt en misschien wat bijsturen.

MBL
dinsdag 6 november 2012

 Re: Oefening hyperbool 

©2001-2025 WisFaq