Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn vinden

x3 + x y(x) + y2(x) = 3
als ik hier de afgeleide van neem en daarna 1 invul voor x invul kumt er het volgende uit:
3 + y(1) + y' (1) + 2 y(1) y' (1) = 0. Hoe vereenvoudig ik het? wat gebeur er met de afgeleide y en niet afgeleide y?

Groeten,

Willem

Willem
Student universiteit - maandag 5 november 2012

Antwoord

Ik neem aan dat het over de kromme met vergelijking x3 + xy + y2 = 3 gaat.
Door hierin x = 1 in te vullen, vind je de bijbehorende y-waarden. Het blijken twee punten te zijn, dus je hebt ook te maken met twee raaklijnen.

MBL
maandag 5 november 2012

©2001-2024 WisFaq