Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen van de toppen van sinusoiden

Ik weet niet waarom ik bij het volgende vraagstuk het tweede gedeelte van mijn antwoord fout is:

Bepaal de coordinaten van de toppen van f(x)=4cos(1/2(x+2))+8

de periode is 8pi
cos(1/2(x+2))=0
1/2(x+2)=0+2kpi of 1/2(x+2)=2pi +2kpi
1/2x+1=2kpi of 1/2x+1=2pi+2kpi
x=-2 +4kpi of 1/2x=2pi-1+2kpi
of x=4pi-2 +4kpi(deze moet zijn2 + 2pi + k * 4pi

bouddo
Leerling mbo - zondag 4 november 2012

Antwoord

In de tweede regel van je uitwerking (prima dat je die meestuurt!) wil je gaan oplossen cos(1/2(x+2)) = 0 en op de derde regel denk je dat je daarvoor bij 0 en 2p moet zijn.
Daar ga je de fout is, want de vergelijking cos(A) = 0 heeft als oplossing
A = 1/2p resp. A = 11/2p (even afgezien van de 2kp).

MBL
zondag 4 november 2012

 Re: Bepalen van de toppen van sinusoiden 

©2001-2024 WisFaq