Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68886 

Re: Vectorvoorstelling van snijlijn

Dan kom ik er nog steeds niet uit...

Ik heb een vectorvoorstelling van vlak BRQ opgesteld:
(x,y,z) = (4,6,0) + a (-4,0,2) + b (-4,-6,-2)

Hieruit volgen de lijnen:
(x,y,z) = (4,6,0) + a (-4,0,2)
(x,y,z) = (4,6,0) + ß (-4,-6,0)

Dan kan je zeggen dat x= 4 - 4a y= 6 en z = 2a als je deze invult in de vergelijking van het vlak komt er geen oplossing uit...

Wat doe ik fout?

Piet
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 november 2012

Antwoord

Ik denk dat het laatste kental van je tweede richtvector niet -2 maar 2 moet zijn.
Om nu nog een punt te vinden dat in beide vlakken ligt, zou je nu één van je lijnen die je opschrijft kunnen snijden met het vlak dat ik je gaf.
In het algemeen zou ik je adviseren om zoveel mogelijk nullen in je vectorvoorstellingen op te nemen. Je neemt nu bijv. als steunvector (4,6,0) maar met de keuze (0,0,2) heb je een extra 0 erin zitten. En maak richtingsvectoren gewoon korter. Waarom werken met bijv.
(-4,-6,2) als (-2,-3,1) of nog mooier (2,3,-1) ook kan?

MBL
zondag 4 november 2012

©2001-2024 WisFaq