Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule hellingsgrafiek maken

Help!!! Morgen wiskunde b proefwerk alleen ik ben vergeten hoe je met een TI-84 classic de formule van een hellingsgrafiek opstelt. Ik weet hoe je via MATH-MATH menu de hellingsgrafiek plot.

Henkie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 november 2012

Antwoord

Plot je grafiek. Vervolgens: (2nd) DRAW en kies Tangent. Vervolgens tik je in:
de x-coordinaat van het raakpunt.
ALs het goed is verschijn de raaklijn met de formule daarvan.
Maar differentieren is natuurlijk veel mooier.
Als je dan de helling kent (a) bij x=p, y=q dan wordt dat:
y=a(x-p)+q.
Succes met je toets.

ldr
zondag 4 november 2012

©2001-2024 WisFaq