Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68863 

Re: Re: Exponentiele functies

Hoi

NU heb ik vraag a opgelost. Nu moet ik b nog, maar ik weet niet wat ik moet delen

b. Welk percentage van de totale stedelijke bevolking woont in de ontwikkelende wereld? En welk percentage woont in ontwikkelingslanden?

Ik weet dat de totale bevolking 2900000000=100%
ontwikkelde gebieden 1172,4 miljoen
minder ontwikkelde gebieden 6,1950 miljard

anne
3de graad ASO - zondag 4 november 2012

Antwoord

Het gaat om de percentages van de totale stedelijke bevolking.
A(80)=1172,4 miljoen
B(80)=6243,0 miljoen
Totale stedelijke bevolking is 7415.4 miljoen.

$
\large\begin{array}{l}
A:\frac{{1172,4}}{{7415,4}} \cdot 100\% \\
B:\frac{{6243,0}}{{7415,4}} \cdot 100\% \\
\end{array}
$

Samen is dat 100%. Meer moet het niet zijn, denk ik.

PS
In de opgave stond (dacht ik) verder niets over de totale bevolking? Dus waarom zou je dat dan moeten (willen) gebruiken?

WvR
zondag 4 november 2012

©2001-2024 WisFaq