Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som en verschilformule

sin2 (a+b) - 2.sina.sinb.cos(a+b)+cos2b dit moet ik vereenvoudigen

Ik deed eerst 2 keer som en verschil en toen al de haken uitwerken, maar dan zit ik vast wil mij iemand helpen?

Yannic
3de graad ASO - woensdag 22 januari 2003

Antwoord

Hallo Yannick,
somformule geeft (sina cosb + cosa sinb)2 - 2 sina sinb (cosa cosb - sina sinb) + cos2b
= sin2a cos2b + cos2a sin2b + 2sina cosb cosa sinb -
2 sina sinb cosa cosb + 2 sin2a sin2b + cos2b
= sin2a cos2b + cos2a sin2b + 2 sin2a sin2b + cos2b
Verander nu die eerste twee keer cos2 door 1-sin2:
sin2a - sin2a sin2b + sin2b - sin2a sin2b + 2 sin2a sin2b + cos2b
= sin2a + sin2b + cos2b = 1 + sin2a.
Veel eenvoudiger dan dit zal al niet meer lukken denk ik...

Groeten,
Christophe.

Christophe
woensdag 22 januari 2003

©2001-2024 WisFaq