Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een wortel tot de derde

In mijn wiskundeboek vragen ze mij 2/3 wortel 3 tot de derde te doen. Ik zou denken dat hieruit komt 8/27 wortel 3 komt. Maar volgens mijn antwoordenboek is dit 8/9 wortel 3. Waarom is dit zo?

Met vriendelijke groeten,
Lisa

Lisa
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 november 2012

Antwoord

$
\large\left( {\frac{2}{3}\sqrt 3 } \right)^3 = \frac{8}{{27}} \cdot 3\sqrt 3 = \frac{8}{9}\sqrt 3
$

WvR
zaterdag 3 november 2012

©2001-2024 WisFaq