Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68842 

Re: Duikboot

Ik heb het echt geprobeerd maar ik kom niet verder.

Mijn berekening:

pi x 10,82 x 133= 48735,90383

Hoe kan ik dan berekenen hoeveel liter lucht er per uur ververst kan worden. Dat is toch gewoon 4300 liter per uur?

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 november 2012

Antwoord

Je moet de straal gebruiken in de formule. De straal is 5,4 m. Dus de inhoud van de duikboot is gelijk aan:

$
3,14 \times 5,4^2 \times 133 = {\rm{12178}}\,{\rm{m}}^{\rm{3}}
$

Deze hoeveelheid lucht kan in 30 uur ververst worden. Dat is dan per uur:

$
\frac{{{\rm{12178}}}}{{30}} = {\rm{406}}\,{\rm{m}}^{\rm{3}} = 406.000\,\,dm^3 \,\,per\,\,uur
$

Hoeveel mensen kunnen er dan in de duikboot?

WvR
zaterdag 3 november 2012

©2001-2024 WisFaq