Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele functies

Hoi

Ik ben ten einde raad met dit vraagstuk. Zouden jullie me alstublieft willen helpen?

In 1859 werden door een Engelsman 24 wilde konijnen ingevoerd in Australie voor de plezierjacht. De natuurlijke vijand van het konijn ontbrak in Australie en er ontstond een ware konijnenplaag. In 2000 waren er ruim 300 miljoen konijnen. Als we veronderstellen dat de groei exponentieel verliep, bepaal dan de groeifactor per jaar en het groeipercentage per jaar.

Hoe kan ik dit doen. De antwoorden zijn. 1.123 en 12.3%
Hoe kom ik hieraan?

heel erg bedankt

jennif
3de graad ASO - vrijdag 2 november 2012

Antwoord

De groeifactor per 141 jaar is $\large\frac{300.000.000}{24}$
De groeifactor per jaar is $
\left( {\large\frac{{300.000.000}}{{24}}} \right)^{\large\frac{1}{{141}}} \approx {\rm{1}}{\rm{,122878315}}...
$

WvR
vrijdag 2 november 2012

 Re: Exponentiele functies 
 Re: Exponentiele functies 

©2001-2024 WisFaq