Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lening

Jaap leent € 162,50 van Achmed. Om deze lening af te betalen, geeft hij elke week € 12,50 terug.

Om te bepalen hoeveel hij na een aantal weken nog terug moet betalen, gebruikt hij de volgende formule:

Terug te betalen bedrag = € 162,50 - € 12,50 x aantal weken

Van de totale lening wordt dus elke week € 12,50 afgelost.

Na hoeveel weken is het bedrag helemaal afgelost?

Tip: bedenk goed welke bedragen je moet invullen in de woordformule.

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 november 2012

Antwoord

162,50-12,50×aantalweken moet nul worden
Dus 12,50×aantalweken=162,50
Dus aantal weken=$\large\frac{162,50}{12,50}$
Zou het dan lukken?
Heb de spelregels al gelezen?

WvR
vrijdag 2 november 2012

©2001-2024 WisFaq