\require{AMSmath} Soms is er geen overflow? Ik begrijp die enen niet bij de carry?carry: 1 1111 1100-------------------- -4 = 1111 1100+28 = 0001 1100-------------------- 24 = 0001 1000Dit is wat ik weet:0-0=00-0=01-1=01-1=1 dit deel begrijp ik niet... walid Overige TSO-BSO - donderdag 1 november 2012 Antwoord Volgens mij moet je optellen:1111 11000001 1100--------- +Van rechts naar links:0+0=0 $\to$ 00+0=0 $\to$ 01+1=0 $\to$ 1 onthouden1+1+1=1 $\to$ 1 onthouden1+1+0=0 $\to$ 1 onthouden1+1+0=0 $\to$ 1 onthouden1+1+0=0 $\to$ 1 onthouden$\to$ overflow?Zou dat het kunnen zijn? WvR zondag 4 november 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik begrijp die enen niet bij de carry?carry: 1 1111 1100-------------------- -4 = 1111 1100+28 = 0001 1100-------------------- 24 = 0001 1000Dit is wat ik weet:0-0=00-0=01-1=01-1=1 dit deel begrijp ik niet... walid Overige TSO-BSO - donderdag 1 november 2012
carry: 1 1111 1100-------------------- -4 = 1111 1100+28 = 0001 1100-------------------- 24 = 0001 1000
walid Overige TSO-BSO - donderdag 1 november 2012
Volgens mij moet je optellen:1111 11000001 1100--------- +Van rechts naar links:0+0=0 $\to$ 00+0=0 $\to$ 01+1=0 $\to$ 1 onthouden1+1+1=1 $\to$ 1 onthouden1+1+0=0 $\to$ 1 onthouden1+1+0=0 $\to$ 1 onthouden1+1+0=0 $\to$ 1 onthouden$\to$ overflow?Zou dat het kunnen zijn? WvR zondag 4 november 2012
WvR zondag 4 november 2012
©2001-2024 WisFaq