\require{AMSmath} Vergelijking bepalen Gegeven is de functie (f)x=4x3-2x2. Bepaal de vergelijking van de raaklijn in het punt (3,f(3)) zowel zonder als met de GRM.Ik heb gedaan:F(x)=4x3-2x2 Raaklijn door x=3f(3)=4.27-2.9=90 Raakpunt (3,90).f’(x)=3.4.x2-8x 12x2-8xf’(3)=108-24=84y=ax+b a=f’(3)y=84x+b90=84.3+bb=162Vergelijking: y=84x+162De GRM geeft als uitkomst: y=96x-198 Deze uitkomst krijg ik niet, ik zie niet wat ik fout doe. Kyra v Student hbo - woensdag 31 oktober 2012 Antwoord Kijk nog eens goed naar je afgeleide en bedenk daarbij dat 2x2 = 4 MBL woensdag 31 oktober 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de functie (f)x=4x3-2x2. Bepaal de vergelijking van de raaklijn in het punt (3,f(3)) zowel zonder als met de GRM.Ik heb gedaan:F(x)=4x3-2x2 Raaklijn door x=3f(3)=4.27-2.9=90 Raakpunt (3,90).f’(x)=3.4.x2-8x 12x2-8xf’(3)=108-24=84y=ax+b a=f’(3)y=84x+b90=84.3+bb=162Vergelijking: y=84x+162De GRM geeft als uitkomst: y=96x-198 Deze uitkomst krijg ik niet, ik zie niet wat ik fout doe. Kyra v Student hbo - woensdag 31 oktober 2012
Kyra v Student hbo - woensdag 31 oktober 2012
Kijk nog eens goed naar je afgeleide en bedenk daarbij dat 2x2 = 4 MBL woensdag 31 oktober 2012
MBL woensdag 31 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq