\require{AMSmath} Gonioformule bewijzen a+b (cosa+cosb)2 + (sina-sinb)2 = 4cos2 (-----) 2 je moet het bewijzen in combinatie gebracht met dubbele hoekformules da was een opgave tegen morgen, maar ik snap het niet :s Stijnt Overige TSO-BSO - woensdag 22 januari 2003 Antwoord Hoi, (cos(a)+cos(b))2+(sin(a)-sin(b))2= cos2(a)+2.cos(a).cos(b)+cos2(b)+sin2(a)-2.sin(a).sin(b)+sin2(b)= (sin2(a)+cos2(a))+2.(cos(a).cos(b)-sin(a).sin(b))+(sin2(b)+cos2(b))= 1+1+2.cos(a+b)= 2.(1+cos(a+b))= 2.(sin2((a+b)/2)+cos2((a+b)/2)+cos2((a+b)/2)-sin2((a+b)/2))= 4.cos2((a+b)/2) Groetjes, Johan andros woensdag 22 januari 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
a+b (cosa+cosb)2 + (sina-sinb)2 = 4cos2 (-----) 2 je moet het bewijzen in combinatie gebracht met dubbele hoekformules da was een opgave tegen morgen, maar ik snap het niet :s Stijnt Overige TSO-BSO - woensdag 22 januari 2003
a+b (cosa+cosb)2 + (sina-sinb)2 = 4cos2 (-----) 2
Stijnt Overige TSO-BSO - woensdag 22 januari 2003
Hoi, (cos(a)+cos(b))2+(sin(a)-sin(b))2= cos2(a)+2.cos(a).cos(b)+cos2(b)+sin2(a)-2.sin(a).sin(b)+sin2(b)= (sin2(a)+cos2(a))+2.(cos(a).cos(b)-sin(a).sin(b))+(sin2(b)+cos2(b))= 1+1+2.cos(a+b)= 2.(1+cos(a+b))= 2.(sin2((a+b)/2)+cos2((a+b)/2)+cos2((a+b)/2)-sin2((a+b)/2))= 4.cos2((a+b)/2) Groetjes, Johan andros woensdag 22 januari 2003
andros woensdag 22 januari 2003
©2001-2025 WisFaq