Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale waarde

Ik begrijp uit het voorbeeld niet waarom de maximale waarde 1+1=2 is kan iemand me dat laten zien?

Voorbeeld:

Je ziet hier een deel van de grafiek van f(x) = sin(2(x – 0,5π)) + 1. (http://www.math4all.nl/MathAdore/vb-bg75-ex2b.html)
De functie f is gedefinieerd op ℝ.
Bepaal de periode en de coördinaten van alle toppen.
Los op: sin(2(x – 0,5π)) + 1 = 1,5.

Antwoord

De periode is 2π/2 = π.

De hoogste waarde die wordt bereikt is 1 + 1 = 2.

bouddo
Leerling mbo - maandag 22 oktober 2012

Antwoord

Bouddou,
maxf(x)=1+max sin(2x-p)=2, want max sin(2x-p)=1, en de waarde 1 wordt aangenomen voor 2x-p=1/2p+2kp

kn
maandag 22 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq