\require{AMSmath} Ongelijkheden oplossen met wortels en breuken Ik moet de volgende ongelijkheid oplossen maar ik zit vast.de ongelijkheid = √8x/2x < 4mijn volgende stap was het vereenvoudigen dus dat wordt;8x/2/2x = 4Maar dan zit ik dus vast, weet iemand de volgende stappen? het antwoord moet zijn x < 4bij voorbaat dank! Caroly Student universiteit - maandag 22 oktober 2012 Antwoord Schrijf alles eerst eens van machten van 2.$\begin{array}{l} \frac{{\left( {\sqrt 8 } \right)^x }}{{2^x }} < 4 \\ \frac{{\left( {\left( {2^3 } \right)^{\frac{1}{2}} } \right)^x }}{{2^x }} < 2^2 \\ \frac{{\left( {2^{1\frac{1}{2}} } \right)^x }}{{2^x }} < 2^2 \\ \frac{{2^{1\frac{1}{2}x} }}{{2^x }} < 2^2 \\ 2^{\frac{1}{2}x} < 2^2 \\ \frac{1}{2}x < 2 \\ x < 4 \\ \end{array}$Zo doe je dat! WvR maandag 22 oktober 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de volgende ongelijkheid oplossen maar ik zit vast.de ongelijkheid = √8x/2x < 4mijn volgende stap was het vereenvoudigen dus dat wordt;8x/2/2x = 4Maar dan zit ik dus vast, weet iemand de volgende stappen? het antwoord moet zijn x < 4bij voorbaat dank! Caroly Student universiteit - maandag 22 oktober 2012
Caroly Student universiteit - maandag 22 oktober 2012
Schrijf alles eerst eens van machten van 2.$\begin{array}{l} \frac{{\left( {\sqrt 8 } \right)^x }}{{2^x }} < 4 \\ \frac{{\left( {\left( {2^3 } \right)^{\frac{1}{2}} } \right)^x }}{{2^x }} < 2^2 \\ \frac{{\left( {2^{1\frac{1}{2}} } \right)^x }}{{2^x }} < 2^2 \\ \frac{{2^{1\frac{1}{2}x} }}{{2^x }} < 2^2 \\ 2^{\frac{1}{2}x} < 2^2 \\ \frac{1}{2}x < 2 \\ x < 4 \\ \end{array}$Zo doe je dat! WvR maandag 22 oktober 2012
WvR maandag 22 oktober 2012
©2001-2025 WisFaq