\require{AMSmath} Hoofdstelling van de analyse Ik vroeg mij af of ik deze vraag zo goed beantwoord? Gegeven is de functie ∫3e^(t) / 4t dt voor x > 0 Bepaal voor welke x-waarde de functie y (x) een extreme waarde aanneemt. Ga na of het een maximum of een minimum betreft. Gezien de vraag moet je blijkbaar uitkomen op een extreme waarde. Als ik de hoofdstelling van de analyse toepas, kom ik uit op : y'(x) = (3e^(x))/(4x) * 1 + (1/(2sqrt(x))(3e^(Sqrt(x))/(4Sqrt(x)) = 0 Deze functie heeft geen x-en die gelijk zijn aan 0. Zit u misschien waar ik iets fout doe? Bedankt!! Tara Tara Student hbo - donderdag 18 oktober 2012 Antwoord Bij de integraalberekening krijg je zoals je weet F(b) - F(a) maar jij laat een plusteken staan. MBL vrijdag 19 oktober 2012 Re: Hoofdstelling van de analyse ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik vroeg mij af of ik deze vraag zo goed beantwoord? Gegeven is de functie ∫3e^(t) / 4t dt voor x > 0 Bepaal voor welke x-waarde de functie y (x) een extreme waarde aanneemt. Ga na of het een maximum of een minimum betreft. Gezien de vraag moet je blijkbaar uitkomen op een extreme waarde. Als ik de hoofdstelling van de analyse toepas, kom ik uit op : y'(x) = (3e^(x))/(4x) * 1 + (1/(2sqrt(x))(3e^(Sqrt(x))/(4Sqrt(x)) = 0 Deze functie heeft geen x-en die gelijk zijn aan 0. Zit u misschien waar ik iets fout doe? Bedankt!! Tara Tara Student hbo - donderdag 18 oktober 2012
Tara Student hbo - donderdag 18 oktober 2012
Bij de integraalberekening krijg je zoals je weet F(b) - F(a) maar jij laat een plusteken staan. MBL vrijdag 19 oktober 2012
MBL vrijdag 19 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq