Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

Ik heb een hoek bij de volgende vergelijking maar de andere hoek die heb ik fout, wat doe ik fout?

los op geef alle oplossingen:
sinx=-1/2
x=-.524+k2p(deze heb ik goed) dan zou de andere hoek 3.14-.524 moeten zijn =2.616+k2p maar de heb ik fout het model geeft 3.665+k2 p

bouddo
Leerling mbo - donderdag 18 oktober 2012

Antwoord

Als de ene oplossing p is, dan is de andere p - p en 3.14 - -0.524 = 3.14 + 0.524 levert wat je zoekt.

MBL
donderdag 18 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq