Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het oplossen van een stelsel

Ik heb twee vergelijkingen die ik moet uitwerken in een stelsel. Maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.

Dit is het stelsel:
x2 + y2 - 6x - 2y = 0
y = 3x + q

Hopelijk weten jullie raad.

Jarne
2de graad ASO - dinsdag 16 oktober 2012

Antwoord

Je hebt hier een stelsel van twee vergelijkingen met 3 onbekenden. Je kunt uiteraard nog steeds een substitutie doen, maar wat levert dat op?

x2+(3x+q)2-6x-2(3x+q)=0

Je kunt dan 'x' uitdrukken in 'q'. Daarna kan je 'y' ook uitdrukking in 'q'.
Is dat het/een idee?

WvR
dinsdag 16 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq