Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

-Math- Frac werkt niet op TI 84 plus

Hallo,
De funct MATH->FRAC werkt niet op mijn TI 84 plus. Hij heeft het wel ooit gedaan.
Als ik dus een breuk invul 1/8 = 0,125
en ik klik op MATH->FRAC dan komt er 0,125 uit en niet (1/8).
Ik zou graag willen weten wat ik moet doen om te zorgen dat hij dit wel weer kan.
Mvg

ellen
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 oktober 2012

Antwoord

Je gebruikt de knop verkeerd-om.
Frac = Fraction = Breuk.
Met het commando MATH -> FRAC nodig je de machine dus uit om een invoer te veranderen in een breuk.
Als je dus al de breuk 1/8 invoert, dan zet de machine de breuk 1/8 keurig om in de breuk 1/8 en dús zie je niks gebeuren.
Maar voer nu eens 0.125 in en geef dan weer eens hetzelfde commando!

MBL
maandag 15 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq