Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herschrijven van formule zodat e-macht wegvalt

Ik loop vast met het herschrijven van formules zodat de e-macht wegvalt. Normaal als je machten weg wilt laten vallen maak je het grondgetal aan de linker kant gelijk aan die van de rechterkant. Maar hoe zit het bij formules met alleen maar onbekenden?
Zoals: C= C·e^(-l·t)

Alsvast bedankt!
Groetjes,
Lotta

Lotta
Student universiteit - zondag 14 oktober 2012

Antwoord

In elk geval kun je direct al delen door C.
Je houdt over: e^(-lt) = 1 = e^0 en dan kun je weer verder, lijkt me.

MBL
zondag 14 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq