Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

ik moet de niveaukromme bepalen van de volgende functie waarbij y vijgemaakt moet worden. e-x+√y=1
Ln(e-x+√y)=Ln1 zegge ze, maar LN1 is toch nul?
vervolgens zeggen ze dus -x+√y=0 waar is de e gebleven?
kan iemand mij deze logica uitleggen?
gr farid

farid
Student universiteit - donderdag 11 oktober 2012

Antwoord

Uit hetgeen je doet, denk ik dat de Öy niet 'op de grond' staat maar exponent is. Wees dus secuur met haakjes, want als de Öy beneden staat, dan zou het heel anders gaan.

Er staat dus: e-x + Öy = 1
Als je nu gebruikt dat 1 = e0, dan zie je het direct.

MBL
donderdag 11 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq