\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 68423 Re: Integraal met e-macht Klopt, dat voorbeeld snap ik wel. Maar nu is het zo dat in de uitwerkingen van deze opgave het volgende staat:$\int{}$1/2·t·e1/2t dt =t·e1/2t - $\int{}$e1/2t dt =t·e1/2t - 2·e1/2t + cDan vraag ik me af waar in de eerste stap (het 'invullen' van de formule partieel integreren) de 1/2 blijf voor de t.De integraal is overigens onderdeel van het oplossen van een differentiaalvergelijking, ik weet niet of dat er wat mee te maken kan hebben?Bedankt! Jamie Student hbo - woensdag 10 oktober 2012 Antwoord De afgeleide van $y = e^{\frac{1}{2}t}$ is $y' = \frac{1}{2}e^{\frac{1}{2}t}$, dus als g'(x) g(x) wordt dan klopt dat precies.Zie 3. Partieel integreren en dan voorbeeld 2. WvR woensdag 10 oktober 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Klopt, dat voorbeeld snap ik wel. Maar nu is het zo dat in de uitwerkingen van deze opgave het volgende staat:$\int{}$1/2·t·e1/2t dt =t·e1/2t - $\int{}$e1/2t dt =t·e1/2t - 2·e1/2t + cDan vraag ik me af waar in de eerste stap (het 'invullen' van de formule partieel integreren) de 1/2 blijf voor de t.De integraal is overigens onderdeel van het oplossen van een differentiaalvergelijking, ik weet niet of dat er wat mee te maken kan hebben?Bedankt! Jamie Student hbo - woensdag 10 oktober 2012
Jamie Student hbo - woensdag 10 oktober 2012
De afgeleide van $y = e^{\frac{1}{2}t}$ is $y' = \frac{1}{2}e^{\frac{1}{2}t}$, dus als g'(x) g(x) wordt dan klopt dat precies.Zie 3. Partieel integreren en dan voorbeeld 2. WvR woensdag 10 oktober 2012
WvR woensdag 10 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq