\require{AMSmath} Volledige inductie (ongelijkheid) Bewijs dat 3n >= 1+2n. Ik veronderstel dat volledige inductie hier een mogelijkheid is, dus:n=13 >= 3 OKStel dat het klopt voor n=k dan moet het ook kloppen voor n=k+1:3k+1 >= 1+2(k+1)$\Leftrightarrow$ 3k+1 >= 2k+3Hier zit ik vast. Ik weet niet hoe het verder gaat. Enige tips? Anon Student universiteit België - dinsdag 9 oktober 2012 Antwoord Anon,Als 3^k$\ge$1+2k,dan is 3^(k+1)=3(3^k)$\ge$3(1+2k)=3+6k$\ge$3+2k=1+2(k+1). kn dinsdag 9 oktober 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs dat 3n >= 1+2n. Ik veronderstel dat volledige inductie hier een mogelijkheid is, dus:n=13 >= 3 OKStel dat het klopt voor n=k dan moet het ook kloppen voor n=k+1:3k+1 >= 1+2(k+1)$\Leftrightarrow$ 3k+1 >= 2k+3Hier zit ik vast. Ik weet niet hoe het verder gaat. Enige tips? Anon Student universiteit België - dinsdag 9 oktober 2012
Anon Student universiteit België - dinsdag 9 oktober 2012
Anon,Als 3^k$\ge$1+2k,dan is 3^(k+1)=3(3^k)$\ge$3(1+2k)=3+6k$\ge$3+2k=1+2(k+1). kn dinsdag 9 oktober 2012
kn dinsdag 9 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq