\require{AMSmath} Zijde vijfhoek berekenen als oppervlakte gegeven is Ik weet dat de oppervlakte van de vijfhoek 117.000 m2 is, maar hoe kan ik nu een zijde berekenen? Anna 2de graad ASO - zondag 7 oktober 2012 Antwoord Volgens mij staat de formule voor de oppervlakte van een regelmatige vijfhoek op Formule oppervlakte vijfhoek. Lukt dat daarmee?$Opp(regelmatige\,\,vijfhoek) = \frac{1}{4}\sqrt {10\sqrt 5 + 25} \cdot z^{2}$ Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagon WvR zondag 7 oktober 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet dat de oppervlakte van de vijfhoek 117.000 m2 is, maar hoe kan ik nu een zijde berekenen? Anna 2de graad ASO - zondag 7 oktober 2012
Anna 2de graad ASO - zondag 7 oktober 2012
Volgens mij staat de formule voor de oppervlakte van een regelmatige vijfhoek op Formule oppervlakte vijfhoek. Lukt dat daarmee?$Opp(regelmatige\,\,vijfhoek) = \frac{1}{4}\sqrt {10\sqrt 5 + 25} \cdot z^{2}$ Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagon WvR zondag 7 oktober 2012
Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagon
WvR zondag 7 oktober 2012
©2001-2024 WisFaq