Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68555 

Re: Bewijs

De vraag was de volgende:
Ontbind ax2+bx+c=0 (aš0) in factoren (formule+bewijs).

Ik had het bewijs zo begonnen, maar dit was fout.
x2+b/ax+c/a=0
x2+2xb/2a+b/2a-b/2a+c/a=0
(x+b/2a)2-b/2a+c/a=0
enzoverder...

Sofie
2de graad ASO - zaterdag 6 oktober 2012

Antwoord

Ik vind het nog steeds niet helemaal duidelijk wat je dan precies zou moeten bewijzen. Misschien heb je iets aan Kwadratische vergelijkingen. Kijk ook bij de links.

WvR
zaterdag 6 oktober 2012

 Re: Re: Bewijs 

©2001-2024 WisFaq