Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Winstkans poker

Stel ik heb klaver aas en klaver koning.Er worden 3 trekkingen verricht, waaronder klaver 9 en klaver 6.
Van de 13 kaarten die klaver zijn heb ik al 4 en dus zijn er nog 9 over die bij de 4e of 5e trekking een flush (5 kaarten dezelfde soort) geven. Deze kans las ik ergens is 35%. Hoe kan ik deze kans op winst precies berekenen? De kans op klaveren kaart bij de 4e trekking is 9/47. Verder kom ik helaas niet.

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 oktober 2012

Antwoord

Hallo,
De eerste 5 kaarten (jouw aas en koning, klaveren 9, klaveren 6, en een andere niet klaveren kaart) zijn al getrokken. In totaal zijn waren er 52 kaarten in het stok, dus nu zijn er nog 47 over.
Van die 47 zijn er 4 klaveren.
Je moet in 2 trekkingen minstens 1 klaveren pakken.
Dus de kans dat je dat doet is de kans dat je dat de eerste keer doet+ de kans dat je dat de tweede keer doet+de kans dat je en de eerste en de tweede keer een klaveren trekt.
P=P(1w, 2n)+P(1n, 2w)+P(1w, w)
P=9/47·38/46+38/47·9/46+9/47·8/46
P=0.3497

Is het zo wat duidelijker?

bs
zaterdag 6 oktober 2012

©2001-2024 WisFaq