Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niveaulijnen

Ik heb wat hulp nodig bij volgende vraag, heb eerlijk gezegd geen idee hoe hier aan te beginnen.

Veronderstel dat g : R -> R een willekeurige functie is. Beschouw dan de functie f op R2 met als voorschrift f(x,y) = g(x+y). Hoe zullen de niveaulijnen van f er uit zien?

Anon
Student universiteit België - woensdag 3 oktober 2012

Antwoord

Beste Anon,
Tip: Op de lijnen waar geldt x+y=c geldt dat f(x,y)=g(c).
Als dat je nog niet voldoende op weg helpt hoor ik het wel.
Succes,
Lieke.

ldr
donderdag 4 oktober 2012

 Re: Niveaulijnen 

©2001-2024 WisFaq