Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel integreren

¥ xarccos(x)dx

Bepaal met ondermeer partiële integratie.

Ik kom tot:

1/2x^(2) * arccos(x) - ¥1/2x^(2) / (1 - x^(2))

Hoe ik moet ik deze som aanpakken?

Met vriendelijke groet.2̣̣̣̣̣̣̣̣̣D

Kim
Student hbo - woensdag 3 oktober 2012

Antwoord

Beste Kim,

Een klein tekenfoutje en de vierkantswortel in de noemer vergeten? Je hebt:
$$\int x\arccos x \,\mbox{d}x = \frac{x^2}{2}\arccos x +\frac{1}{2} \int \frac{x^2}{\sqrt{1-x^2}} \,\mbox{d}x$$Voor die laatste integraal kan je de substitutie $x = \sin t$ gebruiken. Lukt dat?

mvg,
Tom

td
woensdag 3 oktober 2012

 Re: Partieel integreren 

©2001-2024 WisFaq