Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken en letter in vergelijking

hier kom ik niet uit:
    3t-1    5t+1    2t+3
5 - _____ = ____ - ____
6 4 3
Ik weet wel wat de uitkomst moet zijn want dat staat in het antwoordenboekje, maar kan met geen mogelijkheid daar naar toe werken. Heb alle mogelijkheden uitgeprobeerd.

Met dank, Carolien

caroli
Ouder - zondag 30 september 2012

Antwoord

Vermenigvuldig alles met 12.
Je krijgt dan
60-12/6·(3t-1)=12/4·(5t+1)-12/3·(2t+3) en dus
60-2(3t-1)=3·(5t+1)-4(2t+3).

Zou het zo lukken?

hk
zondag 30 september 2012

©2001-2024 WisFaq