Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzetten versnelling

Als a (versnelling in m/s2 staat hoe zet ik dit om naar km/h2?
Ik weet dat ik het aantal m moet delen door 1000 om aantal km te krijgen maar hoe zit het dan met s2. Moet ik dit tweemaal delen door 3600 of slechts eenmaal?
Bv als a = 100 m/s2 hoeveel is dit in km/h2

LisseH
3de graad ASO - zaterdag 29 september 2012

Antwoord

Volgens mij moet je niet delen maar vermenigvuldigen:

$
100\frac{m}{{s^2 }} = 100 \cdot 3600^2 \frac{m}{{h^2 }} = {\rm{1}}{\rm{.296}}{\rm{.000}}{\rm{.000}}\frac{{\rm{m}}}{{{\rm{h}}^{\rm{2}} }}{\rm{ = 1}}{\rm{.296}}{\rm{.000}}\frac{{{\rm{km}}}}{{{\rm{h}}^{\rm{2}} }}
$

Toch?

WvR
zaterdag 29 september 2012

©2001-2024 WisFaq