Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van de raaklijn

Vraag: bepaal de vergelijkingen van de raaklijnen aan de
grafiek van de functie:
y(x)=2x2+2
die de x-as snijden in het punt x=1.

Hier kom ik steeds maar niet uit. Het antwoord moest namelijk zijn:y=4(1-Ö2)x - 4(1-Ö2)
en y=4(1+Ö2)x - 4(1+Ö2)

mohame
Student universiteit - zondag 23 september 2012

Antwoord

De algemene formule van de lijnen door (1,0) is:

k: y=a(x-1)

Als je k snijdt met y=2x2+2 en dan eist dan je (voor een raaklijn) één snijpunt moet krijgen? Iets met oplossen van de vergelijkingen en dan de discriminant D=0 nemen?

Zou dat lukken?

WvR
zondag 23 september 2012

©2001-2024 WisFaq