Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Newton-Raphson methode

Ik had een vraag over de afgeleide berekenen voor de Newton-Raphson methode bij de functie: F(x)=-3·e3x+1+7

Bij een normale functie snap ik het wel maar bij deze functie ( met de e) snap ik er niks van. Ik moet dus de methode toepassen maar ik snap al niet hoe ik de afgeleide moet bepalen, kan iemand mij helpen?

Josh
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 september 2012

Antwoord

De afgeleide van een functie van de vorm f(x) = eax+b is (toch?) gelijk aan f'(x) = a.eax+b.
De toegepaste regel is de kettingregel.
In jouw situatie is het stukje ax + b gelijk aan 3x + 1.
Kortom: niet zo heel ingewikkeld, lijkt me.

MBL
woensdag 19 september 2012

©2001-2024 WisFaq