Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68396 

Re: Limiet bepalen

Ja hartstikke bedankt, ben verder geholpen.
Maar hoe werkt het bij deze vraag:
lim      (f(10+10h) - f(10-2h))
h- 0 ----------------
h

Kim
Student hbo - zaterdag 15 september 2012

Antwoord

Beste Kim,

Ik vermoed dat voor deze opgave de afgeleide in 10 gegeven is? Opnieuw wil je gebruik kunnen maken van de definitie van de afgeleide in 10, herschrijf bijvoorbeeld:
$$\frac{f(10+10h)-f(10-2h)}{h} = \frac{f(10+10h)-f(10)+f(10)-f(10-2h)}{h}$$en splits de breuk vervolgens handig in twee:
$$= \frac{f(10+10h)-f(10)}{h} - \frac{f(10-2h)-f(10)}{h}$$Gebruik ook het voorgaande trucje. Helpt dat?

mvg,
Tom

td
zaterdag 15 september 2012

©2001-2024 WisFaq