Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Prijs rekentoestel

Goede morgen,

Een school wil 140 rekentoestellen aankopen.
Firma A kan leveren aan een prijs van x euro met een vermindering van 5%
Firma B kan leveren aan x+50 met een vermindering van 15%.
firma B wordt gekozen omdat men in totaal 3780 euro minder moet betalen dan bij firma A.
Wat zijn d verkoopprijzen bij A en B zonder de korting?
Wat betaalt een leerling aande school voor zulk toestelletje?(ik heb euro vermeld in plaats van franken zoals het in de tekst is vermeld(dus realistisch is het niet nog in franken te rekenen maar dit is niet zo belangrijk)

Ik rekende voor A een prijs : x-5x/100=(95x)/00
Ik rekende voor B een prijs: x+50-(x+50)(15/00)=(85x+4250)/100
De vergelijking opstellen geeft blijkbaar moeilijkheden.
Wat hulp graag aub bijhet opstellen van de vergelijking.Oplossen is geen probleem .
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 12 september 2012

Antwoord

Dag

De prijzen voor firma A en B zijn juist.
Stel nu:
140.(prijs van A) = 140.(prijs van B) + 3780

Je vindt dan : x = 695

Ok?

LL
woensdag 12 september 2012

©2001-2024 WisFaq