Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenschappen logaritmische functies

herschrijf de volgende uitdrukking in een logaritme:

logx+log(1/y)-logz
antwoord is log x/yz, ik heb alleen geen idee hoe ze hieraan komen?

gr farid

Farid
Student universiteit - dinsdag 11 september 2012

Antwoord

Beste Farid,

Je kan hiervoor gebruikmaken van verschillende rekenregels van logaritmen, zoals:
$$\log a + \log b = \log (ab)$$$$\log a - \log b = \log \left( \frac{a}{b} \right)$$$$\log \frac{1}{a} = - \log a$$Lukt het daarmee?

mvg,
Tom

td
woensdag 12 september 2012

©2001-2024 WisFaq