Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Beste,
Hoe ontbind ik volgende opgave.
Horner brengt met niet ver en samen nemen van termen heeft me al tot de oneindig gepiekerd..
opgave:
x4+√3x3-5x2+√3x-6

Alvast dank bij voorbaat

kris
3de graad ASO - zondag 9 september 2012

Antwoord

Je hebt:
x4+√3·x3-5x2+√3·x-6=
x4+√3·x3-6x2+x2+√3·x-6=
x2(x2+√3·x-6)+(x2+√3·x-6)=
(x2+1)·(x2+√3·x-6)

hk
zondag 9 september 2012

 Re: Ontbinden in factoren 

©2001-2024 WisFaq