Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekende exponent berekenen als je het antwoord weet maar geen exponent

1,25 = 2,5 · 0,9·

justin
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 5 september 2012

Antwoord

Ik denk dat de opgave is: los op 1,25 = 2,5 · 0,9x.
Deel eerst door 2,5 waarmee je krijgt 0,9x = 1/2
Nu kun je met een rekenmachine een beetje proberen totdat het redelijk klopt.
In een keer kun je intikken log(1/2)/log(0,9) maar ik kan niet beoordelen wat je wel of niet kent.

MBL
woensdag 5 september 2012

©2001-2024 WisFaq