Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsvergelijkingen

hoi,

Ik heb een vraag over een vergelijking die staat in een van mijn boeken.
de vergelijking is:
x2+4x-12=0
De uitwerking hiervan is:
(x+6)(x-2)=0
x+6=0 of x-2=0
X=-6 of x=2
Nou vraag ik me af hoe ze bij de eerste uitwerking aan de cijfers 6 en 2 komen zou u mij dit kunnen uitleggen?

Alvast bedankt

Lisann
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 augustus 2012

Antwoord

Je zou 's kunnen kijken naar 1. Ontbinden in factoren.

WvR
woensdag 29 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq