\require{AMSmath} Som- en verschilformules sin2a + sin2 b - sin2 c = 2 sin a sin b cos ca, b en c zijn hoeken van een driehoek.Het bewijs graag?! (aub) Joris 3de graad ASO - dinsdag 21 januari 2003 Antwoord Hoi,Dit lijkt nogal sterk op Som- en verschilformules... Daarom misschien nu eens 'rechts rekenen'...We hebben a+b+c=$\pi$.2.sin(a).sin(b).cos(c)=2.sin(a).sin(b).cos($\pi$-a-b)=-2.sin(a).sin(b).cos(a+b)=-2.sin(a).sin(b).(cos(a).cos(b)-sin(a).sin(b))=2.sin2(a).sin2(b)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a).sin2(b)+sin2(a).sin2(b)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a).(1-cos2(b))+(1-cos2(a)).sin2(b)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a)-sin2(a).cos2(b)+sin2(b)-sin2(b).cos2(a)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a)+sin2(b)-(sin2(a).cos2(b)+2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)+sin2(b).cos2(a))=sin2(a)+sin2(b)-(sin(a).cos(b)+cos(a).sin(b))2=sin2(a)+sin2(b)-sin2(a+b)=sin2(a)+sin2(b)-sin2($\pi$-a-b)=sin2(a)+sin2(b)-sin2(c)Groetjes,Johan andros dinsdag 21 januari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
sin2a + sin2 b - sin2 c = 2 sin a sin b cos ca, b en c zijn hoeken van een driehoek.Het bewijs graag?! (aub) Joris 3de graad ASO - dinsdag 21 januari 2003
Joris 3de graad ASO - dinsdag 21 januari 2003
Hoi,Dit lijkt nogal sterk op Som- en verschilformules... Daarom misschien nu eens 'rechts rekenen'...We hebben a+b+c=$\pi$.2.sin(a).sin(b).cos(c)=2.sin(a).sin(b).cos($\pi$-a-b)=-2.sin(a).sin(b).cos(a+b)=-2.sin(a).sin(b).(cos(a).cos(b)-sin(a).sin(b))=2.sin2(a).sin2(b)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a).sin2(b)+sin2(a).sin2(b)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a).(1-cos2(b))+(1-cos2(a)).sin2(b)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a)-sin2(a).cos2(b)+sin2(b)-sin2(b).cos2(a)-2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)=sin2(a)+sin2(b)-(sin2(a).cos2(b)+2.sin(a).sin(b).cos(a).cos(b)+sin2(b).cos2(a))=sin2(a)+sin2(b)-(sin(a).cos(b)+cos(a).sin(b))2=sin2(a)+sin2(b)-sin2(a+b)=sin2(a)+sin2(b)-sin2($\pi$-a-b)=sin2(a)+sin2(b)-sin2(c)Groetjes,Johan andros dinsdag 21 januari 2003
andros dinsdag 21 januari 2003
©2001-2024 WisFaq