Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik

Ik kom niet uit deze opgave.
Bereken bij deze functies eerst de nulpunten. Bepaal vervolgens domein en bereik.

a. f(x)=x2(x2 - 4)
b. g(x)=√(2-x)-4

denise
Leerling mbo - dinsdag 28 augustus 2012

Antwoord

a.
Nulpunten?
Los op: x2(x2-4)=0
Het domein is . Teken de nulpunten in een assenstelsel, bedenk hoe de grafiek zal moeten zijn en bepaal het bereik. Het gaat om een vierdegraads functie, dus dat moet kunnen!

b.
Nulpunten?
Los op: √(2-x)-4=0
Het domein? $<\leftarrow$,x]
Teken de nulpunten, het 'beginpunt' van de wortelfunctie en bedenk hoe de grafiek er uit moet zien en bepaal dan het bereik.
Alhoewel... je het hier ook zo kan zien. Het 'wortel-deel' is nul of groter.

Je moet maar 's kijken hoe ver je komt dan. Lukt dat?

WvR
dinsdag 28 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq